Is een compliment gemeend?

Is een compliment gemeend?

Je krijgt een compliment over de kleding die je draagt, of je kapsel of bril als dit veranderd of nieuw is. Ja, dit is een gemeend compliment, en zeker niet bedoeld om gemeen te zijn.

Voorproefje
profiel

By Betty de Roo

Je geniet zichtbaar als je broek of haar kleur mooi gevonden wordt. Als je eens iets nieuws aan hebt en niemand zegt er iets over ben je zelfs geneigd dit als miskoop te zien en het nooit meer aan te doen. Omdat je complimentjes krijgt over een kleding stuk, ben je geneigd meer van die kleur te kopen.

Wat gebeurt er nu eigenlijk, want als je complimentjes krijgt is het echt gemeend, toch draag je iets wat niet bij je past. “Hé”, zul je denken hoe zit dat dan?

Men is geneigd iets aardigs over de ander te zeggen. Dit wordt gedaan over iets wat meteen opvalt wanneer er iemand binnen komt. Verkeerde kleuren leiden de aandacht af van je persoonlijkheid. In foute of minder mooie kleuren valt je kleding het eerste op, daarna kom jij.

Dus de broek komt binnen en krijgt alle complimentjes, jij valt niet op, je kleding, de broek of bril, dat mooie jasje staat centraal en steelt de show.

 

“Je geniet zichtbaar als je broek of haar kleur mooi gevonden wordt. Als je eens iets nieuws aan hebt en niemand zegt er iets over ben je zelfs geneigd dit als miskoop te zien en het nooit meer aan te doen.”

Hoe fijn zou het zijn om eens een gemeend “wat zie jij er goed uit zeg” te horen? Als niet je broek maar jij persoonlijk op zou vallen. Je zou dan te horen krijgen,” wat zie jij er goed uit”. Ben je afgevallen? Niet je kleding maar jij staat in het middelpunt van de belangstelling. 

Als je te horen krijgt , “mooi jasje, mooie bril heb je, goh mooi kleurtje, naar de kapper geweest?”  Helaas is dan de conclusie dat je de verkeerde kleur draagt .Bedank de persoon vriendelijk en vraag meteen, “vind je mijn jasje leuk, of zie ik er goed uit”?

In mijn studio krijg ik regelmatig dames en ook heren die echt niet weten wat voor kleur hen mooi staat, als ik dan ook beloof, dat ze echt te horen krijgen dat ze er goed uitzien als ze de juiste kleur kleding dragen of de juiste kleur haar hebben , dan kijken ze mij ongelovig aan, Ja, Ja, je zegt maar wat!  Het maakt echt een enorm groot verschil om te zien hoe iemand eruit ziet in kleding in de juiste kleur. 

2 reacties op “Is een compliment gemeend?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *