Koningsdag 2023

Koningsdag 2023

Op Koningsdag is alles oranje.  Oranje bitter, oranje tompoezen, oranje kleding, oranje boven, oranje wimpels. Natuurlijk kan ook de drie kleur, rood wit blauw niet ontbreken, Dit is de enige dag in het jaar dat we allemaal oranje kunnen dragen.

Betty de Roo

Koningsdag

Koningsdag is de enige dag, op wat andere dagen na, als er Nederlands voetbal gemoeid is, dat we stijl en kleur uit het oog verliezen. 

Hoe gekker hoe mooier en niemand die je vreemd aankijkt hoe je erbij loopt. De hoofdtoon is natuurlijk oranje.

Vroeger werd oranje gedragen om zo te laten zien dat je het koningshuis goed gezind was. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger op koningsdag een oranje strik in mijn haar kreeg.

Nu in de tegenwoordige tijd dossen we ons uit in totaal oranje kostuums met hoedjes, pruiken en jasjes. De winkels hangen er al vol mee en de voorpret is allang begonnen. 

Het is 2023 en 27 april. Na een koude Koningsnacht maakt iedereen zich op voor een ouderwets Koningsdag feest, natuurlijk in oranje. 

Er zijn feesten, concerten en vrijmarkten. Iedereen viert feest. Ook hier bij mij hebben we straks Oranje Tompouce bij de koffie. 


“Oranje vinden we normaal gesproken alleen terug in de warme kleurtypes, de lente en de herfst”

Oranje vinden we normaal gesproken alleen terug bij de warme kleurtypes, de lente en de herfst.  De warme lente en het warme herfsttype, zijn net iets anders dan de andere twee kleurtypes, ze hebben prachtig rood haar. Sinds ik open ben heb ik nog maar 1x een prachtige warme lente gezien. De kleuren van dit kleurtype stonden haar dan ook geweldig.

Er zijn een aantal verschillen tussen de roodharige lente en herfst.

– De oogkleur. Lentes met rood haar hebben bijna altijd helder blauwe ogen en de herfst types hebben meestal warm bruine ogen.

– de herfst types houden meestal van veel kleuren(in ieder geval beginnend bij 6 of meer) zoals de kleuren in een herfstbos en de lentes hebben de voorkeur voor iets minder uitbundig. Hun voorkeur eindigt bij minimaal 3 kleuren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *