Twee vriendinnen op bezoek

Twee vriendinnen op bezoek

Afgelopen week had ik twee vriendinnen Anja en Elly op bezoek in de studio, Anja had de puzzelprijs gewonnen en Elly mocht mee voor de gezelligheid.
Tijdens de gezellige koffie (met gebak dit keer), observeer ik onbewust al of ik kan zien welk kleurtype ik denk dat de dames zijn.  Anja ken ik online erg goed maar ik had haar nog nooit in het echt gezien. Ik heb voorheen al wel eens gedacht dat haar kleurtype een herfst was, tot ik het opeens zag toen we gezellig zaten te kletsen, vanuit mijn ooghoek wist ik het ineens…… goh wel heel anders dan ik ooit had gedacht.
Leuk 😊😊

profiel

By Betty de Roo

“Wat ik vaak al zeg, het gaat er niet om dat ik weet welk kleurtype je bent, het gaat erom dat jij het ziet, zelf zien voor de spiegel wat er gebeurt, is zo moeilijk.  Je ziet de dingen gek genoeg niet zo snel bij je zelf terwijl je het bij een ander meteen ziet en herkent.”

Hoe bepaal ik nu het kleurtype als er iemand bij mij in de studio komt.
Het grappige is dat dit meestal gebeurt tijdens het gezellige koffiepraatje en erna als ik de presentatie geef.
Ik laat altijd 3 D kaarten met allemaal verschillende kleuren zien en vraag om de kleuren uit te zoeken die eruit springen, dit is voor ieder persoon anders en verteld mij ook weer een hoop. Er worden altijd wel signalen gegeven soms al bij binnenkomst. Wat ik al vaak zeg, het gaat er niet om dat ik weet welk kleurtype je bent, het gaat erom dat jij het ziet, zelf zien voor de spiegel wat er gebeurt, is zo moeilijk maar ook zo belangrijk.  Je ziet de dingen gek genoeg niet zo snel bij je zelf terwijl je het bij een ander meteen ziet en herkent. Het leuke is om tijdens de presentatie, vragen te stellen om nog iets meer te weten te komen en om een stukje van de sluier op te lichten. Beetje bij beetje trek ik de twee dames mee in het verhaal, van de kleuren.  Wat is de theorie, hoe is te zien wat beter staat, wat is verschil tussen warm en koel, helder en mat,  wie heeft de termen van de seizoentypes bedacht, het verschil tussen 4 en 12 kleurtypes en nog veel meer.

Hilariteit als ik vertel dat mijn huis nooit af is, omdat mijn man en ik twee verschillende kleurtypes zijn. Hij wil een lichtblauwe muur, ik moet daar niet aan denken en ga voor een donkerblauwe muur, hij wil een lichtgrijze bank, nee ik wil een rode. Sinds het kleuradvies avontuur, begrijpen we elkaar meer en worden er compromissen gesloten, Ene keer kiest hij de bank andere keer ben ik aan de beurt, de muur wordt niet donker of lichtblauw maar wordt van donkerblauw opgebouwd naar lichtblauw om dan uit te lopen in wit, met wit plafond en balken.

De spanning loopt op en na de presentatie ga ik starten met de test.  Vol verwachting gaan ze om de beurt voor de spiegel zitten. “Wat zal ik voor kleurtype zijn?” Altijd weer een feest als de juiste kleur wordt herkend.
Ik begin op mijn gemak met de eerste twee lappen. Ik loop voor alle twee de dames de donkere haren blauwe ogen route. Al snel kan ik kenmerken aanwijzen waardoor er steeds beter herkend wordt welke kleur beter staat dan de ander.
Wat ik al gezien had klopt.
Anja is een lichte Winter ( Sneeuwwitje type)
Elly is een donkere Lente ( Pittig van karakter) 
Ze lijken op elkaar maar ook weer niet.
De winter is een koele kleur, terwijl de lente juist een warme kleur is.

Als de twee dames de test gehad hebben ga ik over tot het uiteindelijke kleuradvies.

Ik leg de testlappen op tafel en pak het kleurboekje erbij, dan is het ook tijd om de kaarten van het begin erbij te pakken, het klopt zoals iedere keer weer als een bus, de kleuren uitgezocht aan het begin, matchen met de kleuren die in de kleurkaart zitten. Vol verbazing kijken de twee me aan, huh? We wisten het dus al  😊 Ja , dat klopt, onbewust weet je welke kleuren bij je passen.
Ik bespreek dan nog de kleding die meegenomen is, ze kunnen nu alle twee feilloos zeggen waarom een bepaald kledingstuk niet beviel.
We zijn aan het eind gekomen van het kleuradvies, we drinken nog wat en praten wat na. Zowel Anja als Elly zijn heel blij met hun advies. Ze zitten zichtbaar na te genieten.

( ik vertel nooit mijn vermoedens, pas bij het uiteindelijke advies maak ik bekend welk kleurtype iemand is, ik kan dit ook niet altijd voor 100% zeker zeggen, het zou erg slordig zijn als er dan uiteindelijk een ander kleurtype uit de test komt. En ook ik zit er wel eens naast,  volgend blog vertel ik er meer over

Inmiddels zijn er twee jaar verstreken en ik vraag Anja of ze nog een reactie wil schrijven, hoe het nu met haar gaat na het kleuradvies.

Thuisgekomen zag ik ineens in dat ik ook, net als Betty , nooit klaar ben in huis omdat mijn man een heel ander kleurtype is dan ik. Ik weet niet precies welk type dan, maar hij heeft een sterke voorkeur voor warmere kleuren. Ik niet. Het is dus nooit echt naar mijn zin. Of naar zijn zin… 

Het lijkt hem ook het mooist als ik mijn haar in een kleur zou verven met een wat roodachtige gloed. En ik moet daar niet aan dénken! En ik snap nu waarom: Sneeuwwitje met rood haar…, tsss! 

Kleding binnen mijn kleuren palet vinden is een uitdaging. Ik ben 1.95m en zal het toch moeten doen met de kleding die voorradig is. Meestal vind ik uiteindelijk wel iets maar ik voel me duidelijk prettiger in het één dan in het ander. 

Ook bij de drogist ben ik beter gaan kijken naar de kleuren die ik voor mijn make-up kies. De koelere kleuren staan me echt beter dan de warme kleuren. Ook het feit dat ik, áls ik al nagellak draag, van zeer uitgesproken kleuren hou, blijkt met mijn type verband te houden. Ik ben heel blij dat ik, als winter, wél zwart ‘mag’ dragen, zowel in make-up als in kleding. 

Al met al heb ik veel opgestoken van dit gezellige dagje bij Betty. Het was de moeite waard!

Nog een leuke bijkomstigheid, Anja had een klein cadeautje gegeven, het was ingepakt met vrolijke lintjes, precies in de Winterkleurtjes die bij haar kleurtype horen. ( roze, ijsblauw en zilver) 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *