Johan en Ada van Imageproof

Het verhaal achter Imageproof

Ik heb voor mijn eerste blog, Johan en Ada bereid gevonden om deze te openen met een intervieuw.

 

 

By Betty de Roo samen met Johan van Eijck en Ada Nijman

Voor mijn nieuwe website heb ik Johan en Ada gevraagd om mee te werken aan een interview, het leek mij niet meer dan logisch om mijn leermeesters eens aan het woord te laten.  In 2011 ben ik bij hen in de leer gegaan om Kleur en Stijl adviseur te worden, en eerlijk gezegd was mijn drive om te willen weten hoe :”het nou eigenlijk werkte “, gaande weg leerde ik zoveel, het was zo boeiend en magisch, dat ik er mijn beroep van wilde maken, natuurlijk altijd met de niet af latende steun van Johan en Ada.

Geef het goede voorbeeld en laat je niet ontmoedigen door de modegoeroes”

 1. Hoe zijn jullie kleuradviseurs en imago trainers geworden, wat was de reden om juist dit te gaan doen?
  De oorsprong ligt in 1989, bij de her-/ om- en bijscholings projecten van langdurig werklozen (langer dan 2 jaar werkloos met HBO/Academisch niveau) die wij in de eerste 4 jaar van ons opleidingsadvies bureau B-Kwadraat Opleidingen verzorgden. Onze opdrachtgevers waren Arbeidsvoorziening en de gezamenlijke banken.
  Tijdens die 5 projecten met gemiddeld 20 deelnemers viel ons op dat sommige prima trainees na afronding van de opleiding niet voor een aanstelling in aanmerking kwamen. Navraag bij de stagebedrijven leerde, dat o.a. de 1e indruk en dan met name de uiterlijke presentatie (kleding) een rol had gespeeld bij de afwijzing
  .
  Te gek voor woorden vond Ada en dus ging zij op zoek hoe we een inhoudelijk thema aan onze omscholingsprojecten konden toevoegen waarmee te voorkomen was dat trainees op grond van hun uiterlijke presentatie afgewezen konden worden. Zij ontdekte dat er in de VS Imago Adviseurs bestonden die mensen adviseerden op gebied van kleur, stijl, pasvorm etc. Na grondig onderzoek waar zij zelf getraind kon worden tot Imago Adviseur, heeft zij gekozen voor de trainingen van Color Me Beautiful. Gewapend met die kennis ontwikkelde zij onze eigen image trainingen.

   

 2. Jullie zijn ruim 30 jaar succesvol bezig geweest met het bedrijf Imageproof, wat is het geheim om dit zolang vol te houden, was het moeilijk om het moment van stoppen te vinden en missen jullie het bezig zijn niet?
  30 jaar volhouden is nooit een probleem geweest omdat het ontzettend dankbaar werk is om mensen te mogen adviseren er op zijn aller aller leukst uit te zien, binnenkant en buitenkant met elkaar in balans brengen.
  Stoppen met het zelf geven van imago adviezen is geleidelijk gegaan; als eerste zijn we onze zakelijke imago trainingen gaan afbouwen; daarvoor in de plaats kwamen de adviezen aan particulieren die vanuit het hele land onze studio in Haarlem wisten te vinden. Daarnaast zijn wij gestart met het aanbieden van beroepsopleidingen kleur- en stijladvies met als doel onze visie door te geven aan de volgende generatie imago adviseurs.

   

 3. Jullie hebben altijd zowel zakelijke als particuliere klanten gehad. Wat is het verschil tussen de twee, qua kleur en stijl advies geven?
  In de eerste 15 van die 30 jaar hebben wij vrijwel geen particuliere klanten imago advies gegeven. B-Kwadraat had zeer goede contacten in de zakelijke dienstverlening en en met name de lokale Rabobanken waren in die jaren onze grootste afnemers. Dankzij mond tot mond reclame van door ons geadviseerde “Rabobankers” kwamen wij binnen bij een veelheid van andere bedrijven in de zakelijke dienstverlening.
  Een belangrijk verschil in het geven van zakelijke en particuliere adviezen is, dat zakelijke deelnemers door hun werkgever bij ons worden aangemeld en particuliere klanten bij ons “uit vrije wil” komen. Bij zakelijke adviezen is de aard van het bedrijf en de functie in dat bedrijf een complicerende factor.

   

 4. Het materiaal wat nog steeds door de ImageProof adviseurs gebruikt wordt is door Ada gemaakt. Heeft Ada dit ook ontwikkeld, dan bedoel ik het 12 kleurensysteem? Waarom hebben jullie voor precies dit systeem gekozen?
  Na afronding van de Color Me Beautiful trainingen hebben wij van de CMB kleurenboekjes gebruik gemaakt; zij werkten met een indeling in 12 kleurtypes.. Vanaf het moment dat wij grote aantallen deelnemers aangemeld kregen, zijn wij onze eigen kleurenboekjes en testmaterialen gaan ontwikkelen met nog wel steeds als uitgangspunt de indeling in 12 kleurtypes. De materialen van CMB waren niet meer geschikt voor toepassingen in onze zakelijke imago trainingen.

   

 5. Wat vonden jullie het allerleukste, boeiendste aan het geven van kleuradviezen en waar kijken jullie met trots op terug?
  Saai Calvinistisch Nederland laten ontdekken wat de combinatie van juiste kleuren, stijl en pasvorm voor mensen kan betekenen. De dankbare reacties van onze klanten; met trots kijken wij terug op ruim 30.000 klanten die wij hebben kunnen overtuigen.

   

 6. Hoe hebben jullie je kunnen onderscheiden tussen alle andere kleuradvies bureaus?
  – bewust gekozen om onze imago trainingen in te richten voor de zakelijke markt
  – slechts 1 concurrent in die zakelijke markt (waar we nooit echt last van hebben gehad) 
  – ons uitgebreid netwerk in de
  financiële dienstverlening, met name bij de Rabobank
  – de unieke combinatie van een vrouw en een man die vol overtuiging een imago training
     aanboden
   
 7. Jullie hebben ook veel adviseurs opgeleid, zijn jullie trots op de adviseurs die bezig zijn hier hun carrière in op te bouwen? Volgen jullie iedereen nog steeds op social media?
  Natuurlijk zijn wij trots op de ons opgeleide adviseurs en wij volgen hen nog steeds op de voet.

   

 8. Heb je nog advies voor de adviseurs en natuurlijk ook voor mij?
  Geef het goede voorbeeld en laat je niet ontmoedigen door de modegoeroes

Inmiddels zijn Johan en Ada met Pensioen en genieten ze van een welverdiende rust. Na 30 jaar hard werken en een mooi bedrijf opzetten, is het stokje nu doorgegeven aan mij en alle andere Imageproof adviseurs. 

Dank je wel Johan en Ada

2 reacties op “Johan en Ada van Imageproof”

 1. Dank je wel lieve Clasien, ja mooi he ook mede namens Johan en Ada, ik hoop ook dat ik snel weer aan het werk kan. ?
  groetjes Betty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *