Waarom spreekt een kleuradvies tot de verbeelding

Wat maakt een kleuradvies nou zo mooi!

Als ik een kleuradvies geef gebeurt er iets wat ik niet kan verklaren. De uitstraling van kleuren op de huid en naar de ogen is wonderbaarlijk.

profiel

By Betty de Roo

Als ik een kleuradvies geef gebeurt er iets wat ik niet kan verklaren. De uitstraling van kleuren op de huid en naar de ogen is wonderbaarlijk. Het gekke is zo op het eerste oog zie je echt geen verschil, je kunt het daarom ook niet goed zelf zien, pas als je vergelijkt met een andere kleur zie je wat er gebeurt.

Het enige wat ik doe is laten zien welke kleur nog mooier maakt, dit is niet altijd eenvoudig, ik praat , geef voorbeelden en laat steeds opnieuw zien waarom nou dat ene leuke shirtje echt te donker is. Eigenlijk weet de klant dit al, het leuke shirtje hangt in de kast met prijskaartje eraan en is zelfs na 2 maanden niet aan geweest.

“Het gekke is zo op het eerste oog zie je echt geen verschil, je kunt het daarom ook niet goed zelf zien, pas als je vergelijkt met een andere kleur zie je wat er gebeurt.”

Mijn voorbeeld voor vandaag gaat  een schat van een vrouw en ze vind kleding eigenlijk ook niet zo belangrijk. Ze heeft zussen die zich al vol hangen en kleden in mooie felle kleuren en make-up, voor haar hoeft dat niet zo. Ze heeft een kleuradvies gewonnen en komt dolblij in de studio.

Op mijn verzoek heeft ze ook een aantal kleding stukken meegenomen. We beginnen met een kop koffie en iets lekkers erbij. Tijdens het kennismakingsgesprek laat ik al wat voorbeelden van kleurboekjes zien. Ze valt al meteen voor de lichte zomer kleurtjes ze voelt meteen aan de kleurtjes. Ik laat met mooie 3d kaarten door haar alvast wat kleuren uitzoeken die haar aanspreken en als ik de presentatie start stel ik regelmatig een vraag om al een indicatie te krijgen welk kleurtype ze is. Ik weet al dat ze gek is op donkere kleuren en kan haar er nog niet helemaal vanaf praten. Ik blijf geduldig voorbeelden geven en laat haar het verschil zien tussen lichte en donkere kleuren. Ik herhaal ook steeds opnieuw ,” lichte haren dus lichte kleuren” , inmiddels ben ik al een stuk verder en weet ik dat ze een lichte zomer is, het grappige is dat lichte zomers de donkere kleuren van de donkere zomertypes mooier vinden en daar tot aangetrokken voelen,” instinkers” noemen we dat. Uiteindelijk maak ik twee foto’s na elkaar, 1 met donkere zomer kleuren en 1 met lichte zomer kleuren. Terwijl ze meekijkt knip ik de twee foto’s door midden en plak ik ze aan elkaar. Jaaa gelukt ze ziet eindelijk wat ik al steeds zag. “ wat zie ik er mooier uit met die lichte kleuren” , “ met de donkere kleuren zie ik eruit alsof ik ziek ben”.

Ze had een bos bloemen voor me meegenomen, toen ik ze uit het papier haalde om in een vaas te zetten moest ik stiekem glimlachen, in haar keuze voor de bloemen wist ze feilloos welke kleuren ze mooi vindt.

Oordeel zelf, rechts de lichte kleur maakt haar zoveel mooier en lijkt alsof ze terugkomt van vakantie met een lekker kleurtje. Links de donkere kleur deze maakt juist grauw en hier lijkt ze ziek. 

Ik laat de lieve dame zelf nog aan het woord, dit schreef ze op mijn facebookpagina.

Afgelopen donderdag een hele leuke middag gehad bij Betty. Een hele verrassing was het dat mijn zeer favoriete zwarte shirts met prints niets voor mijn gezicht doen en dat lichtere kleuren mij beter staan! Heel geduldig uitgelegd en laten zien door Betty, ondanks mijn tegenwerpingen dat ze toch echt mooi waren, die shirts, ze zijn ook mooi maar niet voor mij. Bedankt Betty voor de adviezen en de gezelligheid. Ik ga er zeker op letten bij mijn volgende aankopen dat ik niet naar de donkere kant van de winkel loop maar naar de lichte.

Wil je nu ook net als deze dame weten welke kleuren je mooi, mooier en allermooist maken? Boek dan nu een kleuradvies bij mij in de studio. 

Deze maand is mijn verjaardag maand en ik trakteer, de eerste 5 boekingen zijn helemaal gratis dus wees er snel bij.

Tot 1 maart dit jaar zijn de kleuradviezen te boeken met 30% korting.

Ik begroet je graag in de studio met koffie en iets lekkers.

( de lockdown maatregelen moeten dan wel voorbij zijn, dus we boeken iets verder in de tijd) 

2 reacties op “Waarom spreekt een kleuradvies tot de verbeelding”

  1. Desiree Wehnes

    Wat een leuk artikel Betty! Hopenlijk kun je na de Corona de draad weer gauw oppakken. Ik wil dan zeker een keer bij je langs komen! Heel veel succes toegewenst! Groetjes, Desiree

    1. Hoi Desiree, bedankt voor he reactie. Net als jij kijk ik uit naar de tijd na Corona . Lijkt me leuk als je langs komt voor een kleuradvies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *